EmailTwitterFacebookLinkedIn

Stagiair(e) team jeugd

 

Vind jij het belangrijk dat de stem van kinderen en jongeren beter gehoord wordt? En wil jij tijdens jouw stage een grote bijdrage leveren aan ‘s werelds grootste kinderrechtenorganisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Stagiair(e) team Jeugd
32 uur per week
Periode: september t/m januari

 

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie

Dit ga je doen

Wij weten het zeker: je gaat je niet vervelen! Want in het team Jeugd zijn er ontzettend veel leuke dingen te doen. Zo mag je aan de slag met het Instagram account UNICEF jong, samen met het jongerenpanel. Je werft nieuwe leden voor het jongerenpanel en organiseert gezellige en impactvolle bijeenkomsten. Je denkt mee over de communicatie richting jongeren en leerkrachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het updaten van lesmateriaal voor leerkrachten of het promoten van PWS materiaal voor leerlingen. Ook mag je je tanden gaan zetten in het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Je denkt mee over manieren om het super populaire YouTube-kanaal meer bekendheid te geven vanuit UNICEF.   

En niet te vergeten: je organiseert het jaarlijkse evenement Jongeren Prinsjesdag. Op deze dag komen jongeren en politiek Den Haag samen om te praten over het UNICEF-jongerenadvies.  

In dit team kom je terecht

Je komt terecht in team Jeugd. Je hebt geluk, want werken in team Jeugd betekent werken voor de leukste doelgroep van Nederland: jongeren! Jullie hebben als doel dat zoveel mogelijk kinderen onder de 18 jaar in Nederland hun rechten kennen. Want alleen als je weet welke rechten je hebt, kun je er voor opkomen! Jullie brengen samen op een creatieve manier thema’s als armoede, pesten en gezonde voeding tot leven. 

Dit ben jij

 • Je zit in het derde of vierde jaar van je studie  
 • Je bent enthousiast en vindt het leuk om je in te zetten voor kinderen en jongeren in Nederland  
 • Je hebt kennis van deze doelgroep vanuit je eigen expertise en perspectief. Bijvoorbeeld in de richting van pedagogiek, communicatie, onderwijskunde of sociologie.  
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands 
 • Je weet lastige (kinderenrechten) onderwerpen op een toegankelijke manier uit te leggen  
 • Je bent zelfstandig, flexibel en kunt goed organiseren  
 • Je bent beschikbaar voor ongeveer zes maanden in de periode van sept-jan 23/24 (exacte startdatum in overleg) voor 32 uur per week  

De extra's die horen bij werken voor 's werelds grootste kinderrechtenorganisatie 

 • Werken met ruim honderd collega’s aan één gemeenschappelijk doel: een betere wereld voor kinderen. 
 • Mee beleven wat UNICEF op internationaal niveau doet. 
 • Een informele werksfeer waarin samenwerken de norm is en status en hiërarchie ondergeschikt zijn. 
 • Werken in een mooi pand (volledig ingericht op flexwerken) met mogelijkheid tot een dagelijkse wandeling of hardlooprondje in het aangrenzende Haagse Bos (we hebben douches en kleedkamers). 
 • Het kantoor vind je op maar tien minuten lopen van station Den Haag Centraal. 
 • Een passende stagevergoeding. 

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pauline Bakker via pbakker@unicef.nl.

 

Reageren

Je reactie, waarin je duidelijk aangeeft waarom juist jij een geschikte kandidaat voor deze stageplaats bent, je beschikbaarheid en je cv, kun je tot en met 11 juni insturen. In de week van 12 juni krijg je van ons een reactie. 

Wij vragen van alle medewerkers bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.  

Wij vragen van alle medewerkers bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

 

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.

 

We stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

 

 www.unicef.nl