EmailTwitterFacebookLinkedIn

Stagiair(e) Team Cariben 2024

Vind jij het belangrijk dat de stem van kinderen en jongeren beter gehoord wordt?
Sta jij net als wij voor kinderrechten en structurele verbeteringen in de leefomgeving van kinderen? En wil jij tijdens jouw stage een grote bijdrage leveren aan ‘s werelds grootste kinderrechtenorganisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 

Kinderen die opgroeien in het Caribische deel van Nederland, op de eilanden Saba, Sint Eustatius en Bonaire, hebben recht op dezelfde kansen als kinderen in het Europese deel. Toch is er nog veel ruimte voor verbetering in hun situatie. Onze ambitie is dat alle kinderen op de eilanden in een veilige en stimulerende omgeving omgroeien. Wij zetten ons hiervoor in, samen met lokale organisaties, de Openbare Lichamen in Caribisch Nederland, en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Heb je een passie voor het welzijn van kinderen en jongeren?
Heb jij een speciale band met het Caribisch gebied?
Dan is dit de stage voor jou!
 

Stagiair(e) Team Cariben
32-38 uur per week
voor de periode van februari t/m juli 2024


In dit team kom je terecht
Je zal in twee teams actief zijn, team Cariben en team overheid. Samen zetten we ons in om de impact van armoede te verzachten voor kinderen en jongeren. Dit doen we onder andere door het belang en de stem van kinderen en jongeren te agenderen. Verder denken we actief mee en delen we oplossingsrichtingen en strategieën met de Nederlandse overheid en de Openbare Lichamen. Je werkt nauw samen met de projectmanager in Den Haag.

Dit ga je doen

 • Bestaande rapporten over armoede verzamelen en analyseren.
 • Gesprekken organiseren met organisaties.
 • Activiteiten organiseren waarbij kinderen en jongeren de kans te krijgen om hun mening te vormen en te uiten.
 • Contact houden met de jongerenraden op de eilanden.
 • Brieven schrijven aan Tweede Kamer leden.
 • Meedenken in de communicatie en social media uitingen. Bijvoorbeeld voor het facebook account van UNICEF Dutch Caribbean.   

Dit ben jij

 • Je bent een derde- of vierdejaars HBO- of WO student.
 • Je bent enthousiast en vindt het leuk om je in te zetten voor kinderen en jongeren in het Caribisch gebied.
 • Je hebt kennis van armoede en de gevolgen hiervan, persoonlijke ervaring telt ook.
 • Je hebt een sterke verbinding met het Caribisch gebied.
 • Je bent zelfstandig, flexibel en kunt goed organiseren. 
 • Je werkt graag samen met anderen.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, beheersing van Papiaments is een pré.

De extra's die horen bij werken voor 's werelds grootste kinderrechtenorganisatie

Je krijgt tijdens je stage een kijkje achter de schermen bij UNICEF Nederland, doet ervaring op bij een middelgrote organisatie, ontwikkelt meer kennis over kinderrechten, leert onder andere meer over lobby richting de Nederlandse overheid. Bij deze functie inbegrepen zijn ruim honderd leuke, gedreven collega’s, een ongedwongen en professionele werksfeer, en een prachtig uitzicht op het Haagse Bos. Bovendien ligt ons kantoor op loopafstand van Den Haag CS.  

Wij bieden een reiskostenvergoeding, een werklaptop en een passende stagevergoeding voor studenten die staan ingeschreven bij een onderwijsinstelling. 

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Margje Troost via mtroost@unicef.nl

Reageren
Je reactie en CV, waarin je duidelijk aangeeft waarom juist jij een geschikte kandidaat voor deze stageplaats bent, kun je t/m 26 november 2023 insturen via de online button op de website. Begin december krijg je van ons een reactie.

Wij vragen van alle medewerkers bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.

We stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie

www.unicef.nl