EmailTwitterFacebookLinkedIn

Data Lead

 

Ben jij die empathische Datalead, met analytisch vermogen en communicatieve vaardigheden? Wil je met jouw kennis en ervaring een significante bijdrage leveren aan ‘s werelds grootste kinderrechtenorganisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Data Lead
32 - 38 uur per week

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie

In dit team kom je terecht

Je werkt in het datateam, dat naast jouzelf bestaat uit een Data Steward en twee Data-engineers. Als mentor heb je een coördinerende rol voor dit team. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en toepasbaarheid van de data, die gebruikt wordt in processen, analyses en rapportages. Het team is hecht, samenwerken staat altijd voorop. Jullie hebben namelijk hetzelfde doel: bouwen aan een datagedreven organisatie, die zoveel mogelijk impact maakt voor kinderen. Het team maakt deel uit van het cluster Tech & Data, waarin naast het data team ook een technologie team en een procesinnovatie team is opgenomen.  

Wat je gaat doen

Om nog beter betrokkenheid van supporters en donateurs te creëren, heeft UNICEF Nederland een proces van digitale en organisatie-transformatie ingezet. Hierbij is data een belangrijke pijler. Als datalead ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de visie op data en heb je een belangrijke rol in het maken van jaarplannen en de roadmap op jouw vakgebied. Je bent verantwoordelijk voor het datadomein in zowel data governance, datamanagement, data-architectuur, data definities, monitoring en engineering. Bovendien ben je eigenaar van het privacybeleid, waarbij je voor de juridische kant ondersteund wordt door onze legal councel. Als mentor van het data team begeleid je jouw collega’s om samen als team goede operationele resultaten te bereiken. Je zorgt er o.a. voor dat jouw team gecertificeerde datamodellen en rapportages ontwikkelt en bewaakt op beschikbaarheid, integriteit en veiligheid. Ook treed je op als projectmanager en ben je het aanspreekpunt voor de organisatie m.b.t. incidenten en changes op het gebied van data. 

Dit ben jij 

 • Je kunt niet wachten om jouw kennis, ervaring en analytisch vermogen in te zetten voor kinderen wereldwijd. 
 • Je hebt WO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding in een relevante richting zoals data science, informatica of data architectuur. 
 • Je hebt circa 8 jaar werkervaring in diverse data(gedreven) omgevingen. 
 • Je bent bekend met projectmethodieken, denk aan scrum, waterval of kanban 
 • Je bent bekend met technische toepassingen op het gebied van data, zoals Azure functions, PowerBI of SQL. 
 • Je hebt het talent om de organisatie goed te kunnen adviseren en je collega’s inhoudelijk te begeleiden. 

Dit bieden we jou

 • De kans om verschil te maken voor kinderen wereldwijd.
 • Een goed salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. 
 • Een jaarcontract met de intentie om te verlengen voor onbepaalde tijd. 
 • Een individueel keuzebudget van 10,23% van je brutosalaris, dat je maandelijks opbouwt en kunt laten uitbetalen of kunt omzetten in extra verlofuren.
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 750,- per jaar. Dit budget mag je helemaal naar eigen inzicht besteden. 
 • De mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.  
 • Een telefoonvergoeding van netto € 25,- per maand. 
 • Reiskosten krijg je uiteraard ook vergoed. 

De extra's die horen bij werken bij 's werelds grootste kinderrechtenorganisatie

 • Werken met ruim 100 collega’s aan één gemeenschappelijk doel: een betere wereld voor kinderen. 
 • Een informele werksfeer waarin samenwerken de norm is en status en hiërarchie ondergeschikt zijn.
 • Werken in een mooi pand (volledig ingericht op flexwerken) met mogelijkheid tot een dagelijkse wandeling of hardlooprondje in het aangrenzende Haagse Bos (we hebben douches en kleedkamers). 
 • Het kantoor vind je op slechts 10 minuten lopen van station Den Haag Centraal.
 • Flexibele werktijden: je kunt je dag zo indelen als jij het wilt. 
 • 2 dagen per jaar vrijwilligerswerk onder werktijd. 

Pak je kans

Dit is je kans om al jouw enthousiasme, kennis en werkervaring in te zetten voor kinderen wereldwijd. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Bart de Ruigh, Hoofd Bedrijfsvoering, tel 06-22401120. Of stuur direct jouw motivatie en je CV via de button hieronder. 

Je kunt solliciteren tot en met 31 mei 2023, maar hoe eerder hoe beter. Passende kandidaten nodigen wij direct uit voor een gesprek. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes en afsluitend een arbeidsvoorwaardengesprek.

Wij vragen van alle medewerkers bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

 

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.

 

We stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

 

www.unicef.nl