EmailTwitterFacebookLinkedIn

Channelmarketeer Telemarketing

UNICEF is er voor ieder kind, altijd en overal. Jij ook?

 

Als ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen, op meer plekken dan wie ook. Dit is je kans om samen met ons een duurzaam verschil te maken voor kinderen wereldwijd. Voor ieder kind van nu, en de toekomst van ons allemaal. Wij zijn per direct op zoek naar een: 
 

Channelmarketeer Telemarketing (32 uur per week)
 

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie

Dit ga je doen

Gaat jouw hart gaat sneller kloppen van een baan waar je elke dag bijdraagt aan een betere wereld voor kinderen door middel van fondsen werven? Denk jij vanuit de doelgroep en ben je sterk in het leggen van verbindingen tussen actuele thematiek en mogelijke campagne concepten voor UNICEF? Vind jij het leuk om inzichten te vertalen uit data naar conversie gedreven campagnes en bij te sturen op het resultaat? Zo ja, gaan wij graag met je in gesprek.

Team Particulieren is verantwoordelijk voor Fondsenwerving met focus op drie doelgroepen. Onze opdracht is om een groot deel van de UNICEF-inkomsten (zo’n 45 miljoen euro) te realiseren en zoveel mogelijk particuliere donateurs te werven én supporters  te maken voor het leven. Deze nieuwe customer engagement strategie implementeren wij door inzet van moderne technologie (MS Dynamics, Marketing Automation, Google Analytics 360), wendbare werkwijzen (Scrum, Agile, Kanban), customer experience tools, digitale marketingconcepten, innovatieve proposities en inzet van alle off- en online kanalen. De doelgroepteams zijn verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten (activatie, acquisitie, cross- en upsell, retentie), innovatieve proposities en alle klantreizen. Kortom voor de wijze waarop wij met de doelgroep willen communiceren en interacteren met als hoofddoel fondsenwerven.

Je komt te werken in het doelgroep team Betrokken Senioren. In dit team wordt m.b.v. de SCRUM werkwijze met meerdere expertises gewerkt aan het bepalen en uitvoeren van de doelgroep strategie. Samen met een senior marketeer, channel marketeer eM/DM, channel marketeer Social, copywriter en relatiemanager nalaten ben je verantwoordelijk voor alle marketing activiteiten en klantreizen voor de doelgroep.

Als channel marketeer telemarketing ben jij verantwoordelijk voor het vertalen van de doelgroep strategieën naar aansprekende goed converterende telemarketing (TLM) campagnes. De meeste telemarketing campagnes vallen onder de doelgroep Betrokken Senioren, maar je zult ook de andere doelgroep teams ondersteunen en adviseren over de inzet van het telemarketing kanaal.

Kortom, jij bepaalt waar en hoe het TLM kanaal een bijdrage kan leveren aan de wijze waarop wij met onze doelgroepen communiceren en interacteren, met als hoofddoel fondsenwerving. Je ontwikkelt de TLM strategie en implementeert deze in samenwerking met klantenservice en externe callcenters. Je monitort lopende campagnes middels dashboarding in Excel en PowerBi en stuurt bij op resultaat. Je bent verantwoordelijk voor de planning, de juiste selecties voor de belbestanden, het schrijven van scripts die passen bij de actuele thematiek én bij de doelgroep, aansturing van de callcenters en het trainen en enthousiasmeren van onze UNICEF telecedenten.

Jouw missie

 • Samen met jouw teamgenoten zet je marketingactiviteiten op voor betrokken senioren vanuit jouw persoonlijke expertise.
 • Jij vertegenwoordigd het belang van het telemarketing kanaal binnen UNICEF.
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van de engagement strategie door omni-channel denkend, andere collega’s te betrekken bij jouw telemarketing campagnes, zorg te dragen voor data-gedreven inzichten uit jouw kanaal, up-to-date houden van je eigen kennis en dit over te brengen op andere teamleden. 
 • Je vertaalt klant- en marktbehoeften naar optimaal conversie gedreven en persoonlijke telemarketing campagnes.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van goed converterende telemarketing campagnes, denk aan de business case, scripting, training, monitoring en bijsturing.
 •  Je denkt en werkt data-gedreven en kunt o.b.v. kwalitatieve en kwantitatieve resultaten de conversie van je campagnes verder omhoog stuwen.
 • Je onderhoudt de relaties met onze externe callcenters en geeft met enige regelmaat trainingen aan de telecedenten.

Dit vragen we

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in sales of marketing
 • Je bent stressbestendig en hebt goede planmatige skills
 • Je hebt ervaring in het verwerken van data in Excel
 • Je bent creatief en denkt graag mee over out-of-the box campagne concepten
 • Je bent enthousiast en niet bang om voor een groep te staan
 • Ervaring in telemarketing is een pré
 • Je voelt, uiteraard, affiniteit met de humanitaire missie van UNICEF

Dit bieden we
Bij ons krijg je een bijzondere missie als bonus: meewerken aan een betere wereld voor kinderen.
Ruim honderd leuke, gedreven collega’s, een prachtig uitzicht op het Haagse Bos en een ongedwongen en professionele werksfeer zijn ook bij deze functie inbegrepen. Bovendien ligt ons kantoor op loopafstand van Den Haag CS. Onze arbeidsvoorwaarden passen bij de goede doelen sector. Het gaat om een jaarcontract met uitzicht op verlenging.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Groenendijk, Hoofd Particulieren Fondsenwerving, bereikbaar op nummer 06 - 29526719.

 

Reageren

Solliciteren is mogelijk tm 31 augustus 2022. De sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksronden en afsluitend bespreken we de arbeidsvoorwaarden. 

 

Wij vragen van alle medewerkers bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

 

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.

 

We stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

 

 www.unicef.nl