EmailTwitterFacebookLinkedIn

Social channelmarketeer 

UNICEF is er voor ieder kind, altijd en overal. Jij ook?

 

Als ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen, op meer plekken dan wie ook. Dit is je kans om samen met ons een duurzaam verschil te maken voor kinderen wereldwijd. Voor ieder kind van nu, en de toekomst van ons allemaal. Wij zijn per direct op zoek naar een: 

 

Social channelmarketeer (38 uur per week)
 

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie

Dit ga je doen

Ben jij die enthousiaste marketeer die van uitdagingen houdt, in meerdere teams kan werken, affiniteit heeft met fondsenwerving en nieuwsgierig is naar nieuwe werkwijzen en technologie? Dan willen we graag met je in gesprek.

Als social channelmarketeer adviseer je over de campagnestrategie, de daarbij horende inzet van  social media kanalen en draagt daadwerkelijk zorg voor het plaatsen van content op de juiste kanalen, voert testen uit, stuurt bij waar nodig op rendabele inzet van de kanalen en weet iedere doelgroep op zijn eigen manier aan te spreken.  Je werkt zowel voor de afdeling Particulieren als voor de afdeling Communicatie.  

Team Particulieren is verantwoordelijk voor Fondsenwerving met focus op drie doelgroepen. Onze opdracht  is  om  een  groot  deel  van de UNICEF- inkomsten (zo’n 45 miljoen euro) te realiseren en zoveel  mogelijk  particuliere  donateurs  te  werven  én  supporters  te maken  voor  het  leven. Deze nieuwe customer engagement strategie implementeren wij door inzet van moderne technologie (MS Dynamics, Marketing Automation, Google Analytics 360),  wendbare werkwijzen (Scrum, Agile, Kanban), customer experience tools, digitale marketingconcepten, innovatieve proposities en inzet van alle off- en online kanalen. De doelgroep teams zijn verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten (activatie, acquisitie, cross- en upsell, retentie), innovatieve proposities en alle klantreizen. Kortom voor de wijze waarop wij met de doelgroep willen communiceren en interacteren met als hoofddoel fondsenwerven. Jij komt te werken in het doelgroep team Betrokken Senioren (65+) en rapporteert aan het Hoofd Particulieren. 

Team Communicatie is verantwoordelijk voor de volgende aandachtsgebieden: positionering, merk, woordvoering, strategisch communicatieadvies, randvoorwaarden t.a.v. online en offlinekanalen, (thematische) content, marketing intelligence en klantenservice. Vanuit het Content en Kanalen team draag je hieraan bij met social inzet die naadloos aansluit bij ons merk en de gehele klantreis. En door het uitwisselen van gezamenlijke werkwijzen en vakinhoudelijke kennis met andere social channelmarketeers, groei je continu als professional.   

Jouw missie

 • Het adviseren en inzetten van social media kanalen met relevante content rondom campagnes en acties voor verschillende doelgroepen en doelstellingen;
 • Het adviseren over de social media (campagne)strategie, de inzet van social media kanalen en zorgdragen voor het plaatsen van content op de juiste kanalen;
 • Het bedenken van creatieve onderwerpen en invalshoeken die passen bij de doelgroep en campagnedoelstellingen en deze testen en optimaliseren op verschillende kanalen;
 • Het creëren en monitoren van de social media dashboards vanuit opgestelde KPI’s en campagnedoelstellingen;
 • Het sturen en bijsturen van inzet van onze content op verschillende social media kanalen;
 • Het monitoren van interacties op social media kanalen;
 • Het actief volgen van content en (social media) campagnes van UNICEF wereldwijd;
 • Het bijhouden van externe trends en ontwikkelingen op jouw vakgebied.

Dit vragen we

 • HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding in communicatie of marketing;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie waarin het adviseren en inzetten van social media kanalen in campagnes een grote rol speelde;
 • Ervaring in werken met social media tools Google Ads, Display & Google Grants, Google Analytics & Google Tag Manager, Google Data Studio, Facebook, Instagram en LinkedIn Advertising;
 • Ervaring met het inrichten en optimaal gebruik maken van (real-time) dashboards die gekoppeld zijn aan KPI’s;
 • Je bent creatief, communicatief sterk, proactief, klantgericht, leergierig en uitstekend in samenwerking;
 • Je voelt je betrokken bij de rechten van kinderen en ontwikkelingssamenwerking;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal. 

Dit bieden we
Bij ons krijg je een bijzondere missie als bonus: meewerken aan een betere wereld voor kinderen.

Ruim honderd leuke, gedreven collega’s, een prachtig uitzicht op het Haagse Bos en een ongedwongen en professionele werksfeer zijn ook bij deze functie inbegrepen. Bovendien ligt ons kantoor op loopafstand van Den Haag CS. Onze arbeidsvoorwaarden passen bij de goede doelen sector. Het gaat om een jaarcontract met uitzicht op verlenging.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Groenendijk, Hoofd Fondsenwerving Particulieren, bereikbaar op nummer 06 - 29526719.

 

Reageren

Solliciteren is mogelijk tot en met 1 december 2022.

De sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksronden en afsluitend bespreken we de arbeidsvoorwaarden.  

 

Wij vragen van alle medewerkers bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

 

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.

 

We stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

 

 www.unicef.nl