EmailTwitterFacebookLinkedIn

Business Consultant 

Wij geloven dat ieder kind kind moet kunnen zijn, altijd en overal

 

 

Ieder kind kan de toekomst bepalen. Teveel kinderen groeien nu nog op in slechte omstandigheden. Als ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen, op meer plekken dan wie ook. Samen maken we een wereld van verschil. Voor ieder kind van nu, en de toekomst van ons allemaal. 

Dit is je kans om samen met ons duurzaam verschil te maken voor kinderen wereldwijd, want wij zoeken een: 

Business Consultant, 38 uur per week
 

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie

Dit ga je doen

Wij zoeken een uitstekende business consultant die van uitdagingen houdt, in meerdere teams kan werken, affiniteit heeft met fondsenwerving en nieuwsgierig is naar nieuwe werkwijzen en technologie. Je werkt zowel voor de afdeling Particulieren als voor de afdeling Tech & Data.  

Team Particulieren is verantwoordelijk voor Marketing en Fondsenwerving met focus op drie doelgroepen. Onze opdracht is om een groot deel van de UNICEF-inkomsten (zo’n 45 miljoen euro) te realiseren en zoveel mogelijk particuliere donateurs te werven én supporters te maken voor het leven. Deze nieuwe customer engagement strategie implementeren wij door inzet van moderne technologie (MS Dynamics, Marketing Automation, Google Analytics 360), wendbare werkwijzen (Agile, Scrum, Kanban, Waterval), customer experience tools, digitale marketingconcepten, innovatieve proposities en inzet van alle off- en online kanalen. De doelgroep teams zijn verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten (activatie, acquisitie, cross- en upsell, retentie), innovatieve proposities en alle klantreizen. Kortom voor de wijze waarop wij met de doelgroep willen communiceren en interacteren met als hoofddoel fondsenwerven.  

In het Tech & Data team werken 10 collega's samen om ervoor te zorgen dat UNICEF elk jaar betere resultaten kan behalen door het steeds meer toepassen van moderne technologie en data gedreven te werken. Met onder andere de nieuwste Microsoft technologie willen wij onze donateurs, supporters en gebruikers nog beter voorzien van de juiste informatie. Business consultants bij UNICEF zijn belangrijk om deze (interne) klantbehoeften te vertalen richting heldere functionele requirements, ontwerp- en testspecificaties en te adviseren over gewenste vernieuwingen.  Zij stellen tevens de behoeften vast voor Tech en Data en voor de doorontwikkeling van ons Microsoft Dynamics en Google platform. 

 

Jouw missie

 • Treedt op als adviseur op het snijvlak tussen ICT en de businessteams. 
 • Vertalen van business wensen en eisen t.a.v. informatiesystemen en processen binnen de organisatie en optimaliseert deze conform geldende richtlijnen en procedures.  
 • Op analytische wijze processen doorgronden om de verbeterpunten naar boven te halen. 
 • Zorgen voor verbinding tussen ICT-experts en key-users in de businessteams om verbeterinitiatieven tot een succes te maken. 
 • Publiceren (portal) en onderhouden van relevante werkdocumenten (howto’s, procesbeschrijvingen, instructies etc.). 
 • Treedt op als scrummaster in een marketingteam of neemt deel aan scrumteams. 
 • Onderhoud de communicatie proactief richting stakeholders. 
 • Voorziet het management van kennis en informatie m.b.t. het maken van besluiten over complexe vraagstukken. 
 • Creëert draagvlak in de organisatie en speelt een grote rol in adoptie en doorontwikkeling van het Microsoft Dynamics platform. 
 • Organiseert en geeft trainingen voor eindgebruikers en businessteams. 
 • Neemt deel aan de changeboard. 

Dit vragen we

 • WO werk- en denkniveau
 • Je hebt een business- of informatiesystemen-gerelateerde WO-opleiding afgerond. 
 • Je hebt min. 7 jaar ervaring in consultancy (IT/Business snijvlak). 
 • Je bent analytisch sterk en hebt affiniteit met data, interpreteert ze en zet ze om naar adviezen. 
 • Je bent resultaatgericht en goed in plannen en organiseren. 
 • Samenwerken en goed communiceren vind jij heel belangrijk. 
 • Je hebt kennis van IT-technieken en -systemen (MS Dynamics kennis is een pre). 
 • Je hebt functionele kennis t.a.v. beheer van informatiesystemen, IT-infrastructuur en applicaties alsmede van IT-beheer processen (incident en changemanagement etc.). 
 • Je kent meerdere proces/project methodieken als agile, scrum, kanban, waterval, etc. en bij voorkeur hier ook ervaring in opgedaan 
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 
 • Je voelt je - uiteraard - betrokken bij de rechten van kinderen en ontwikkelingssamenwerking

Dit bieden we
Bij ons krijg je een bijzondere missie als bonus: meewerken aan een betere wereld voor kinderen.
Ruim honderd leuke, gedreven collega’s, een prachtig uitzicht op het Haagse Bos en een ongedwongen en professionele werksfeer zijn ook bij deze functie inbegrepen. Bovendien ligt ons kantoor op loopafstand van Den Haag CS. Onze arbeidsvoorwaarden passen bij de goede doelen sector. Het gaat om een jaarcontract met uitzicht op verlenging.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Groenendijk, Hoofd Fondsenwerving Particulieren, bereikbaar op nummer 06-29526719.

 

Reageren

Solliciteren is mogelijk tot 6 juli 2022.

De sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksronden en afsluitend bespreken we de arbeidsvoorwaarden.  De eerste selectiegesprekken vinden plaats in de week van 7 juli 2022.

 

Wij vragen van alle medewerkers bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

 

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.

 

We stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

 

 www.unicef.nl